Cursussen

Je kunt je nu aanmelden voor onderstaande cursussen. Wil je meer weten of je inschrijven voor een cursus, klik op de knop ‘meer lezen’.

Relational Frame Theory in de Praktijk

Onze cliënten vertellen verhalen over zichzelf en over anderen, over wie zij zijn en wie anderen in hun leven zijn. Deze verhalen zijn er niet zomaar. Ze hebben een geschiedenis, ze hebben een reden dat ze er zijn en ze beïnvloeden het gedrag van de cliënt. Deze verhalen zijn gebaseerd op taal. De Relational Frame Theory is een theorie over taal, waarmee je inzicht kan krijgen in de verhalen van je cliënt en hoe ze invloed hebben op het gedrag.

In deze 4-daagse cursus over de Relational Frame Theory (RFT) word je meegenomen in hoe taal werkt en welke invloed het heeft op het gedrag van je cliënten. Je leert op eenvoudige en speelse wijze kennis maken met de theorie. Daarnaast leer je de theorie toepassen in de praktijk.

RFT is o.a. bekend van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en ligt aan de basis Procesgerichte Interactieve Therapie (PiT).

ACT-Cursussen

PiT van Edotora heeft een aantal overeenkomsten met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en in bepaalde aspecten is het anders. Omdat PiT in bepaalde opzichten anders is, is ervoor gekozen om vanuit Edotora geen ACT-cursussen te geven.

Mocht je meer willen weten over ACT, dan kan ik je van harte Marjolein Vleugel aanbevelen van Expertisecentrum ACT. Zij geeft cursussen in Procesgerichte ACT (basis en verdieping). Deze cursussen zijn op hetzelfde gedachtegoed gebaseerd als PiT. Niet alle ACT-cursussen zijn dat, maar die van Marjolein wel. Dus als je geïnteresseerd bent in een cursus ACT, dan kan ik je de cursussen van Marjolein van harte aanbevelen.