Ik, de therapeut

Datum: 13 september

Het thema van deze cursus is ‘Ik de therapeut’. De cursussen van Edotora hebben geen vaste structuur. In plaats daarvan werken we met een thema en sluit de trainer, Richard van Romunde, aan bij waar jij als deelnemer nu bent. Waar loop je nu tegenaan? Wat zou je nu willen leren? Het is dus in wezen een geïmproviseerde les. Daarmee is elke les ook gelijk uniek. Ook de trainer weet niet van tevoren hoe de les eruit gaat zien. Zelfs de powerpointpresentatie is flexibel.

Het is onbekend of dit thema nog een keer terugkomt op een andere datum.

 

Ik, de therapeut

Bij de meeste therapieën staan de handelingen die de therapeut doet centraal, zoals: oefeningen, methodes of protocollen centraal. Vanuit dit idee is de therapeut inwisselbaar, zolang de therapeut maar de juiste handelingen verricht. Op deze manier is de therapeut in wezen afgescheiden van de therapie.

Bij Procesgerichte Interactieve Therapie is dat anders. Bij deze therapie vorm is de therapeut zelf een wezenlijk en centraal onderdeel van de therapie. De therapie draait om de interactie tussen cliënt en therapeut.

Tijdens deze cursus gaan we kijken hoe het eruitziet, als we uitgaan van de therapeut zelf.

 

 

Ik, de therapeut

Bij de meeste therapieën staan de handelingen die de therapeut doet centraal, zoals: oefeningen, methodes of protocollen centraal. Vanuit dit idee is de therapeut inwisselbaar, zolang deze maar de juiste handelingen verricht. Op deze manier is de therapeut in wezen afgescheiden van de therapie.

In Procesgerichte Interactieve Therapie is dat anders. Bij deze therapie vorm is de therapeut zelf een wezenlijk en centraal onderdeel van de therapie. De therapie draait om de interactie tussen cliënt en therapeut.

Tijdens deze cursus gaan we kijken hoe dit eruitziet, als we uitgaan van de therapeut zelf.

 

 

De Trainer

Richard van Romunde is de trainer voor deze cursus. Over deze cursus zegt hij:

Ik heb heel veel zin in deze cursus! Ik heb het gevoel dat elke cursus een cocreatie is met de deelnemers, ook omdat ik zelf nog niet weet wat we precies gaan doen.

 

Het idee dat ik, als therapeut, een wezenlijk onderdeel ben van de therapie van mijn cliënten, dat was zo een game-changer voor mij. Sindsdien zit ik echt anders in therapie. Ik richt me veel meer op mezelf én de cliënt. Ik ook nog eens gelukkiger met de therapie die ik geef.

 

Want, ‘ik’ zit meer in de therapie die ik geef.  Ik geef iets van mezelf in therapie, dat voelt verrijkend.

 

Je zou kunnen zeggen dat ik meer bezieling ervaar in mijn therapie en dat lijkt ook zijn weerslag te hebben op mijn cliënten.

Deze verandering gun ik jou ook, deze vreugde van bezieling.

Praktische Informatie

Datum: 13 september, 2024
Tijd: 10u. – 17u.
Locatie: Cultuurhuis de Paulus: Warmonderweg 2, 2341 KV Oegstgeest
Parkeren kan kosteloos op het terrein zelf. Via OV is de locatie makkelijk bereikbaar via Leiden Centraal met bus 50, 20 en 21 (10 min) of OV-fiets (5 min).

Taal: Nederlands
Aantal Deelnemers:
max. 12
Lunch: lunch is inbegrepen.

Praktische Informatie

Datum: 13 september, 2024
Tijd: 10u. – 17u.
Locatie: Cultuurhuis de Paulus: Warmonderweg 2, 2341 KV Oegstgeest
Parkeren kan kosteloos op het terrein zelf. Via OV is de locatie makkelijk bereikbaar via Leiden Centraal met bus 50, 20 en 21 (10 min) of OV-fiets (5 min).

Taal: Nederlands
Aantal Deelnemers:
max. 12
Lunch: lunch is inbegrepen.

Inschrijven & jouw bijdrage

Aan de kosten zitten twee kanten:

Aan de ene kant is het natuurlijk een beetje vreemd om van tevoren voor iets te moeten betalen, zonder dat je weet wat we gaan doen. Daarom wil ik voorstellen dat je achteraf betaald, wat je er dan voor wil geven.

Aan de andere kant moet ik sommige kosten vooraf maken, zoals de huur van de ruimte. Om deze kosten te dekken, vraag ik je vooraf een bijdrage te doen voor de cursus van €40,-. Op deze manier kan ik de gemaakte kosten dekken en kun jij achteraf bepalen wat je verder nog voor de cursus wil geven.

Mocht €40,- een drempel zijn om mee te doen, neem dan gerust contact met me op.

Als je de betaling hebt gedaan, ben je ingeschreven voor de cursus.

 

9 op voorraad