Relational Frame Theory in de praktijk
(4-daagse cursus)

Datum: 17 mei, 31 mei, 7 juni en 28 juni.

Onze cliënten vertellen verhalen over zichzelf en over anderen, over wie zij zijn en wie anderen in hun leven zijn. Deze verhalen zijn er niet zomaar. Ze hebben een geschiedenis, ze hebben een reden dat ze er zijn en ze beïnvloeden het gedrag van de cliënt. Deze verhalen zijn gebaseerd op taal. De Relational Frame Theory is een theorie over taal, waarmee je inzicht kan krijgen in de verhalen van je cliënt en hoe ze invloed hebben op het gedrag.

In deze 4-daagse cursus over de Relational Frame Theory (RFT) word je meegenomen in hoe taal werkt en welke invloed het heeft op het gedrag van je cliënten. Je leert op eenvoudige en speelse wijze kennis maken met de theorie. Daarnaast leer je de theorie toepassen in de praktijk.

RFT is o.a. bekend van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en ligt aan de basis Procesgerichte Interactieve Therapie (PiT).

 

Wat is RFT

RFT is, kortgezegd, een theorie die ons in staat stelt om inzicht te krijgen in iemands verhalen of taalpatronen, bijv.: zoals hoe iemand over zichzelf of over anderen denkt. Dit soort taalpatronen hebben vaak een grote invloed op het gedrag van cliënten. Met behulp van inzichten in zulke taalpatronen kan het contact met je cliënten verdiepen en kun je begrijpen waarom ze doen wat ze doen.

In deze cursus leer je aan de hand van RFT:

hoe je invloed hebt op het gedrag van je cliënt
hoe het verhaal van je cliënten samenhangt met hun klachten en gedrag.
wat je in de praktijk met deze inzichten kan doen.

De Trainer

Richard van Romunde is de trainer voor deze cursus. Hij heeft zich sinds 2018 verdiept in de Relational Frame Theory en gebruikt dit nu dagelijks in zijn praktijk. Hij heeft RFT geleerd van de onderzoekers die al ruim 30 jaar met het onderwerp bezig zijn: Yvonne Barnes-Holmes, Ciara McEntaggert en Dermot Barnes-Holmes. Over RFT zegt Richard:

Ik merk dat, met behulp van RFT, het contact met mijn cliënten een diepere laag heeft gekregen. Ik kan ze nu op een dieper niveau begrijpen. Ik snap waarom ze doen wat ze doen en waarom ze precies dit verhaal over zichzelf zijn gaan vertellen. Hun verhaal heeft een geschiedenis en het heeft een reden dat het er is. Het verhaal over zichzelf houdt het gedrag in stand. Dit zijn belangrijke aspecten voor mij om mee te nemen in een therapiesessie. RFT heeft veel voor mij betekent als therapeut. Ik kan me beter inleven in mijn cliënten met deze kennis. Graag deel ik deze kennis met je en wat het voor je kan betekenen in de therapiesessie.

 

Praktische Informatie

Datum: 17 mei, 31 mei, 7 juni en 28 juni.
Tijd: 10u. – 17u.
Locatie: Cultuurhuis de Paulus: Warmonderweg 2, 2341 KV Oegstgeest
Parkeren kan kosteloos op het terrein zelf. Via OV is de locatie makkelijk bereikbaar via Leiden Centraal met bus 50, 20 en 21 (10 min) of OV-fiets (5 min).

Taal: Nederlands
Aantal Deelnemers:
max. 12
Lunch: lunch is inbegrepen.

Inschrijven & jouw bijdrage

Betaal wat je bereid bent om er voor te geven. Hieronder kan je een bedrag aangeven die passend is voor jou. Je mag je ook kosteloos aanmelden en achteraf betalen.

Wil je weten waarom hiervoor gekozen is, lees dan hier verder.

Je kan eenvoudig met iDEAL of Bancontact betalen. Nadat je betaling is afgerond, is je inschrijving compleet.

11 op voorraad