Data: 15, 16 en 22 september (10u-17u)
Locatie: Omgeving Leiden; afhankelijk van het aantal deelnemers
Accreditatie: In behandeling bij de NBVH voor 18 PSBK punten
Prijs: €350,-

Schrijf je hieronder in. Na inschrijven ontvang je een factuur. Wanneer je die betaald hebt, sta je ingeschreven voor de bijscholing.

 

Inschrijven

Wetenschap en Hypnose

Deze 3-daagse workshop neemt je mee in de nieuwe inzichten vanuit het behaviorisme (stimulus-respons relaties) en wat ze ons kunnen vertellen over hypnose. Menig hypnotherapeut is vanuit zijn opleiding bekend met Skinner’s operant conditioneren. Zijn werk dateert al uit de jaren 30 van de vorige eeuw en was met name op dieren gericht. Wat veel minder bekend is, zijn de onwijs interessante wetenschappelijke doorbraken binnen het behaviorisme, zoals de Relational Frame Theory. Deze nieuwe inzichten bieden ons een inzicht in het complex menselijk gedrag. Het zijn deze, relatief recente, inzichten die de hypnotische taal met de wetenschap kunnen verbinden. Tijdens deze workshop word je op inspirerende wijze meegenomen in deze nieuwe inzichten en wat ze betekenen voor de hypnotherapie en voor jou als therapeut.

Dag 1

Tijdens dag 1 word je meegenomen in wetenschapsfilosofie. Er wordt vaak gedacht dat wetenschap uit één geheel bestaat. Niets is minder waar. Er zijn verschillende stromingen met elk hun eigen visie. Tijdens de eerste dag wordt er stil gestaan bij de filosofische uitgangspunten die je als therapeut kunnen helpen.

Dag 2

Tijdens dag 2 word je meegenomen in de nieuwe inzichten van het behaviorisme. Deze nieuwe inzichten gaan over taal en hoe het menselijk gedrag voornamelijk uit taal bestaat. Je zult kennis maken met nieuwe gedragsprocessen, die je inzicht kunnen verschaffen in hoe je cliënt de wereld ziet.

Dag 3

Tijdens de derde en laatste dag zullen we hypnose en hypnotherapie nader onder de loep nemen. We zullen zien wat er gebeurd onder hypnose aan de hand van de geleerde inzichten. Zo kan je met de nieuwe inzichten je hypnotherapie een boost geven.